Butaniku Šógajáki

30 minut Obtížnost 3 Porcí 2

Ingredience

Co potřebujete doma

Stačí běžné kuchyňské potřeby

O receptu

Butaniku šógajáki je moderní jídlo oblíbené především mezi mladými Japonci. Jedná se o jeden z pokrmů, ve kterých je použit v Japonsku tak populární čerstvý zázvor. Samotný název pokrm přímo vysvětluje: "butaniku" označuje vepřové maso a "šógajáki" v překladu znamená smaženo na zázvoru. Svým způsobem se vlastně jedná o variaci Karaage, které se však připravuje z kuřecího masa.

Postup

Vepřové řízky naklepeme a po stranách nařízneme, aby se při smažení nezkroutily.

Čerstvý zázvor a cibuli oloupeme.

Zázvor s cibulí nastrouháme na jemno a smícháme s mirinem, sake a lžičkou cukru.

Vepřové řízky obalíme v připravené směsi cibule, zázvoru a koření.

Řízky smažíme na pánvi dozlatova obvyklým způsobem.

Butaniku šógajáki servírujeme na talíři nebo tácku společně s libovolnou přílohou. Japonci takto připravené maso konzumují nejčastěji s nakrájeným zelím či salátem.