Japonský hamburger

Hlavní jídla 30 minut Obtížnost 3 Porcí 2

Ingredience

Co potřebujete doma

Stačí běžné kuchyňské potřeby

O receptu

I Japonci, stejně jako ostatní národnosti, se občas inspirují cizími kuchyněmi. Do převzatých jídel se ale většinou snaží vtisknout svoji typickou příchuť a právě tak je to s japonským hamburgerem či, chcete-li, karbanátkem. Opečené mleté maso Japonci nejraději konzumují se salátem či nakrájeným zelím. A možná vás nepřekvapí, že nejvyšší obliby se toto jídlo těší hlavně u dětí. Je to také jeden z pokrmů připravovaných na cestu do krabiček obento.

Postup

Začneme pórkem, který očistíme a nakrájíme na drobno.

K nakrájenému pórku přidáme mleté maso a vejce a důkladně promícháme.

Přisypeme panko, osolíme, přilijeme sake a sójovou omáčku a znovu důkladně promícháme.

Ze vzniklé hmoty tvarujeme placky ve velikosti hamburgerů či karbanátků dle vlastní preference.

Připravené karbanátky osmažíme v rostlinném oleji, přebytečný tuk případně vsákne papírový ubrousek.

Karbanátky servírujeme se salátem, zelím či v housce a pro dotvoření japonské atmosféry je zakapeme omáčkou Tonkatsu.