Jude Dófu

Předrkmy 15 minut Obtížnost 2 Porcí 2

Ingredience

Co potřebujete doma

Stačí běžné kuchyňské potřeby

O receptu

Jude Dófu je pokrm, který Japonci velmi často snídají. Jedná se o vysoce zdravé jídlo. Ze západních zemí dorazilo i do Japonska zpestřování Jude Dófu různými typy dipů, díky kterým tento pokrm získá výraznější chuť.

Postup

Tófu pokrájíme na větší kostky, Na dno kastrolku položíme plátky řasy nori, na ni naskládáme tofu, zalijeme trochou vody a mírně prohřejeme na středně intenzivním plamenu.

Oba dipy připravíme do mističek jednoduše tak, že velmi pečlivě smícháme všechny uvedené suroviny do jemných omáček.

Jarní cibulku nakrájíme na drobno a zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.

Na podélný talířek či tácek položíme prohřáté kostky tofu (bez řasy, ta sloužila pouze k dochucení) a posypeme je cibulkou a zázvorem.

Servírujeme společně s mističkami s dipy a konzumujeme ideálně jídelními hůlkami.