Kuřecí salát

Hlavní jídla 30 minut Obtížnost 2 Porcí 2

Ingredience

Co potřebujete doma

Stačí běžné kuchyňské potřeby

O receptu

Tento vynikající kuřecí salát patří (spíše než do tradiční) do moderní japonské fusion kuchyně. Je velmi oblíbený mezi mladými Japonci, může se podávat jako součást celého menu nebo také samostatně jako hlavní pokrm. Sezamová zálivka ve spojení s kuřecím masem je skutečně lahodná a salát jistě oceníte nejen v parných letních dnech.

Postup

Začneme s kuřecími prsy, která naklepeme a osmažíme z obou stran na pánvi.

Jakmile je maso hotové, nakrájíme ho na tenké nudličky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na jemno.

Bílý sezam opražíme na sucho na pánvi za stálého míchání, až se z něj začne uvolňovat typická vůně.

Opražený sezam přesypeme do suribašky (japonská miska s vroubky a dřevěnou paličkou, používaná na drcení koření). Dřevěnou paličkou třeme sezam o vroubky tak, aby se uvolnilo co nejvíce aroma.

Do menší misky nalijeme sójovou omáčku, přidáme rozdrcený sezam, 5 lžic majonézy QP, 1 lžíci sake, 1 lžíci octu sushisu a pár kapek sezamového oleje. Zálivku vymícháme do hladka.

Servírujeme ideálně v misce - dospod rozvrstvíme listy salátu, na ně položíme kuřecí nudličky, zasypeme jarní cibulkou a vše dostatečně zalijeme sezamovou zálivkou. Konzumujeme nejlépe jídelními hůlkami.