Kuwayaki – Pikantní kuře

Hlavní jídla 20 minut Obtížnost 2 Porcí 4

Ingredience

Co potřebujete doma

Stačí běžné kuchyňské potřeby

O receptu

Kuřecí maso je často první volbou v případě, že potřebujeme vykouzlit rychlý oběd či večeři. I my jsme po něm dnes sáhli a přinášíme recept, který nadchne vaše chuťové buňky svou jednoduchostí a zřetelným japonským přízvukem.

POSTUP PŘÍPRAVY:

Kuřecí prsa nakrájíme na menší plátky, silné přibližně 1 cm. Připravené kuřecí kousky zaprášíme ze všech stran škrobem z kořene kuzu - můžeme samozřejmě použít i škrob bramborový, ale kuzu je obecně považováno za mnohem zdravější variantu :-).

Připravíme si wok pánev, do které vlijeme 20 ml rostlinného oleje. Pokud wok nemáme, nahradíme ho jednoduše jakoukoliv větší pánvičkou, kterou disponujeme. Jakmile je olej rozpálený, vložíme kuřecí plátky a zprudka je smažíme ze všech stran.

Když je kuře téměř hotové, odstraníme z pánve přebytečný olej - slitím nebo použijeme kuchyňské utěrky. Kuřecí kousky následně přelijeme přibližně pěti polévkovými lžícemi hotové Wok omáčky Kikkoman. Nakláněním pánvičky přeléváme omáčku tak, aby dostatečně obalila a ochutila každý jednotlivý plátek masa. Po několika minutách ještě dokořeníme špetkou japonské kořenící směsi Shichimi a můžeme podávat.

Kuře Kuwayaki servírujeme na talíři a protože chuť masa je dostatečně výrazná, jako příloha bohatě postačí listy zeleného salátu a nakrájené čerstvé rajčátko. K chuťové dokonalosti tento pokrm dovede kapka (nebo dvě :-)) krémové japonské majonézy.

Postup