Polévka Miso s řasou Fueru Wakame a Silk Tofu

Hlavní jídla 20 minut (řasu namočit předem na 10 minut) Obtížnost 1 Porcí 2

Ingredience

Co potřebujete doma

Stačí běžné kuchyňské potřeby

O receptu

Miso je nejtradičnější a nejvíce konzumovaná japonská polévka, jejíchž variant existuje skutečně nespočet. Jejím základem je vždy miso, pasta ze sojových bobů, a rybí vývar dashi, který můžete snadno zakoupit v instatní podobě. Miso může být bílé (miso shiro) nebo červené (aka miso), liší se od sebe poměrem pasty ze sojových bobů a mleté rýže. Je v podstatě jedno, které miso pro polévku zvolíte, my jsme v tomto případě zvolili miso shiro.

Postup

Začneme tím, že zhruba na 10 minut namočíme sušenou řasu wakame do vody, aby zvláčněla.

Tofu nakrájíme na kostičky.

Dáme vařit vodu, do které hned přidáme vývar dashi a řasu wakame. Jakmile teplota vody dosáhne cca 70 stupňů, přidáme pastu miso shiro a necháme rozpustit. Přidáme řasu wakame a ohříváme až do teploty 90 stupňů Celsia. Vařič vypneme, protože Miso by nemělo projít varem. Nakonec do polévky přidáme tofu a už nevaříme.

A je hotovo! Polévku miso servírujeme v misce a konzumujeme lžící nebo ji jednoduše pijeme.