Salát s fazolemi adzuki

Předrkmy 6 h namočení fazolí + 40 minut příprava Obtížnost 1 Porcí 2

Ingredience

Co potřebujete doma

Stačí běžné kuchyňské potřeby

O receptu

Aromatický salát, který je vhodný například jako lehký oběd či večeře. Salát je plný bílkoviny z fazolí a lahodné chuti sezamových semínek. Fazole adzuki jsou v Japonsku velmi populární, po sóje se jedná o nejčastěji připravovanou luštěninu. Mají lehce oříškovou chuť a patří k nejlépe stravitelným luštěninám.
Tento recept ocení i ti, kteří neholdují masu.

Postup

Fazole Adzuki si 6 hodin před vařením namočíme do vody. Následně je vaříme zhruba 35 minut do měkka.

Na sucho na pánvi opražíme sezamová semínka. Jejich vůně provoní celou kuchyň!

Hlívu ústřičnou orestujeme na malém množství kokosového nebo olivového oleje.

Všechny ingredience vložíme do salátové mísy, osolíme, opepříme a dochutíme několika kapkami oleje La yu.

Salát pečlivě promícháme a podáváme v salátové míse. Dobrou chuť.