Smažené nudle s kuřecím masem

Hlavní jídla 45 minut Obtížnost 3 Porcí 3

Ingredience

Co potřebujete doma

Stačí běžné kuchyňské potřeby

O receptu

Nudle patří v Japonsku a orientu vůbec k základním pokrmům. Smažené nudle pak patří mezi nejoblíbenější. Specialitou tohoto receptu je přidávání škrobu, díky kterému se pokrm jemně připaluje, což dodá jídlu jeho specifickou žádoucí chuť. Smažené nudle patří mezi typické fast foody, nicméně připravené doma chutnají samozřejmě nejlépe :-).

Postup

Přiměřené množství nudlí uvaříme do poloměkka a dostatečně propláchneme studenou vodou, aby se nelepily.

Mrkev nakrájíme na nudličky julienne.

Čínské zelí nakrájíme také na tenké nudličky, pórek na jemné kroužky.

Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na menší kousky.

Na pánvi osmažíme nejdříve kuře a když je téměř hotové, přidáme zeleninu, kterou také smažíme do měkka.

Když je maso se zeleninou měkké, přidáme do pánve uvařené nudle a za neustálého míchání dále smažíme. V misce nebo hrnku promícháme sójovou omáčku, sezamový olej, sake a škrob. Vlijeme do pánve a společně prohříváme, až vznikne sklovitá omáčka a vše se začne mírně připalovat.

A máme hotovo! Pokrm servírujeme v misce a konzumujeme ideálně jídelními hůlkami.