Tofu jako předkrm

Předrkmy 10 minut Obtížnost 1 Porcí 2

Ingredience

Co potřebujete doma

Stačí běžné kuchyňské potřeby

O receptu

V Japonsku je obvyklé servírovat více chodů v rámci jednoho menu. My tuto úpravu Tofu nazýváme jako "předkrmovou", nicméně v Japonsku se podává současně s dalšími chody. Kompletní menu se v Japonsku označuje jako Teishoku.

Postup

Jarní cibulku nakrájíme na velmi jemné proužky.

Zázvor oloupeme na nastrouháme na jemném struhadle.

Tofu nekrájíme, 1/2 kostky tofu vychází na jednu porci předkrmu.
Tofu umístíme do misky a navrch navrstvíme ostatní suroviny - jarní cibulku, zázvor a posypeme hoblinkami sušeného tuňáka.

Nakonec vše zalijeme sójovou omáčkou a můžeme podávat.

Předkrmové tofu jíme buď hůlkami nebo lžící.

Alternativou servírování předkrmového tofu je nakrájení tofu na středně velké kousky a položení společně s cibulkou, zázvorem a katsuobushi na delší tácek či talíř. Sójová omáčka je pak jako příloha v samostatné mističce. Tofu se jí hůlkami a v sójovce se každé sousto namáčí.