Tori misoyaki

Hlavní jídla Příprava 20 minut, marinování 1 hodina Obtížnost 2 Porcí 4

Ingredience

Co potřebujete doma

Stačí běžné kuchyňské potřeby

O receptu

V Japonsku je miso velmi populární. Nejen do polévek, ale také k nakládání masa nebo například k zálivkám na saláty - miso má tedy v Japonsku mnohem všestrannější použití, než je běžně známé u nás. Důvodem je především vysoká ceněnost misa pro jeho nezanedbatelný podíl bílkovin.

Tori misoyaki se v Japonsku podává v restauracích jako jeden z pokrmů celého menu. U nás může být servírováno buď v menším množství jako předkrm, nebo také jako hlavní chod. Tori misoyaki se výborně hodí také do krabiček obento jako jídlo na cesty. Děti tento pokrm jednoznačně milují.

Postup

Kuřecí prsa naklepeme a vložíme do misky vhodné k marinování.

Pro přípravu marinády dáme do jiné misky miso pastu, sake, mirin a sójovou omáčku.

Všechny ingredience marinády vymícháme do hladké omáčky.

Kuřecí prsa důkladně potřeme připravenou marinádou z obou stran a dáme na alespoň 1 hodinu marinovat do chladničky.

Jakmile jsou kuřecí prsa dostatečně marinovaná, 8 až 10 minut je buď grilujeme nebo opékáme na pánvi.

Hotové maso nakrájíme na nudličky a servírujeme ozdobené shisem či bazalkou, plátkem citronu, případně čili papričkou.