Zaru Soba

Hlavní jídla 15 minut Obtížnost 2 Porcí 3

Ingredience

Co potřebujete doma

Stačí běžné kuchyňské potřeby

O receptu

Zaru Soba je typické japonské jídlo, které se v létě obvykle konzumuje studené. Pokud na něj však dostanete chuť v zimě, nic samozřejmě nebrání jeho konzumaci v teplé podobě. Použitá omáčka výrazně navozuje japonskou atmosféru, proto se Zaru Soba často podává v letadlech mířících do Japonska. Nudle soba jako takové chutnají různě v různých oblastech Japonska, jejich základem je ale vždy pohanka, přírodní zdroj rutinu.

Postup

1/2 sáčku dashi, 350 ml vody, sójovou omáčku, Mirin a cukr smícháme v kastrůlku a dáme vařit. Těsně před bodem varu stáhneme z plotýnky. Pokud nechceme omáčku sami vařit, můžeme použit hotovou omáčku Tsuyu.

Nudle Soba uvaříme ve vroucí vodě dle návodu, slijeme a propláchneme studenou vodou, aby nelepily.
Řasu Nori nastříháme nůžkami na tenké proužky.

Máme tedy uvařené nudle soba, připravenou omáčku, wasabi pastu a řasu nori. Jako alternativní ingredienci můžeme také použít na proužky nakrájenou jarní cibulku. A to je vše, můžeme servírovat!

Zaru Soba podáváme v misce - dospod dáme vychladlé nudle soba, které posypeme řasou. K misce přidáme v samostatné nádobě omáčku a wasabi pastu - každý si tak může nudle ochutit dle své preference.